Termeni si conditii

Politica de livrare

Comenzile pentru bijuteriile aflate pe stoc se livrează in maxim 2 zile lucrătoare. Livrarea bijuteriilor comandate, care nu se afla in stocul nostru la data comenzii, se efectueaza in 7-21 zile lucrătoare.
Smarald asigură livrarea rapidă a produselor achiziționate online. Plata produselor comandate pe smarald.ro se poate realiza la momentul livrării produselor prin curier (ramburs) sau in avans - prin transfer bancar sau online cu card bancar, cu excepția produselor care nu sunt pe stoc si se executa la comanda, pentru care se percepe un avans minim de 30% din valoarea produsului, sau achitării integrale în avans a pietrelor prețioase sau semiprețioase ce depășesc suma de 5000 de lei, prin transfer bancar sau plata cu card bancar online, astfel ca acea comanda sa fie considerata ferma. Transportul mărfii pe teritoriul României este gratuit.

Smarald garanteaza livrarea oricarei expeditii in bune conditii si in deplina confidentialitate, oriunde pe teritoriul Romaniei, cu exceptia zilelor de sambata-duminica, a sarbatorilor legale si zilelor nebancare, in care nu se fac livrari.

 

Politica de returnare a produselor

În cazul în care bijuteria nu corespunde din punct de vedere calitativ, o puteți returna în termen de 30 zile.
În ceea ce privește bijuteriile personalizate, datorita faptului că sunt create și produse la comandă, ele nu pot fi returnate (in conformitate cu legislația in vigoare OGU 34/2014 art16.c). Astfel, bijuteriile care sunt create și realizate doar la comandă, inclusiv verighetele și inele create pe mărimile comandate, chiar și cele negravate nu se pot returna.

Toate comenzile speciale sunt nerambursabile, conform OGU 34/2014 art16.c. Comenzile speciale sunt acele produse create si cerute de către client după specificațiile acestuia, în această categorie intrând inclusiv verighetele create pe mărimile comandate de client, chiar și cele negravate.

Produsele pot fi schimbate în termen de 30 de zile de la data achiziției, doar însoțite de factura fiscală și doar în cazul în care acestea prezintă defecte de manoperă, nu au fost purtate și nu prezintă semne de uzură datorate manevrării defectuoase.
În cazul inelelor a căror măsură poate fi modificată, clientul poate solicita acest serviciu în termen de maxim 15 zile de la data achiziției. Procedura de modificare este gratuită pentru inelele încrustate cu diamante, costurile adiționale fiind percepute doar în cazul în care este necesară adăugarea de material (aur), necesar pentru mărirea diametrului bijuteriei. Costul va fi calculat în funcție de greutatea/cantitatea de aur adăugată.
Drepturile consumatorului sunt conforme cu art. 16 (1) din legea 449/2003 (12). Drepturile consumatorului nu sunt afectate de condițiile de garanție prevăzute în certificatul de garanție.
Placarea bijuteriilor cu rodiu post-achiziție a bijuteriilor nu este inclusă în garanție. Pietrele de zirconiu se pot matisa în timp.
Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.
Reparațiile pentru produsele aflate în termen de garanție vor fi efectuate gratuit în termen de 15 zile, în condițiile art. 16 (1) din legea 449/ 2003 (12), dacă se confirmă faptul că un defect de manoperă a reprezentat cauza unei asemenea deteriorări. În cazul înlocuirii produsului, nu se garantează livrarea aceluiași model, ci a unui produs similar, având o valoare echivalentă.

 

RECOMANDĂRI

Pentru o întreținere cât mai corectă a bijuteriilor Smarald vă recomandăm:

  • Să purtați cu grijă bijuteriile încrustate cu pietre sau perle, deoarece montura acestora nu rezistă șocurilor mecanice.
  • Să păstrați bijuteriile în cutiile primite la achiziționarea produselor sau în alte cutii destinate bijuteriilor.
  • Să nu purtați bijuteriile în timpul activităților casnice/brute sau a acelora în care există posibilitatea ca acestea să intre în contact cu substanțe ce conțin sulf.
  • Să nu purtați bijuteriile în timpul activităților fizice.
  • Pentru a menține luciul bijuteriilor, se recomandă scoaterea acestora înainte de dușuri sau treburi casnice.
  • Evitați contactul cu substanțele chimice, existând posibilitatea ca acestea să erodeze metalul.
  • După fiecare purtare, ștergeți bijuteriile cu o cârpă moale.
  • Metalul prețios îți poate pierde strălucirea în timp dacă intră frecvent în contact cu agenți precum parfumul, apa sărată, creme de piele, fixativ pentru păr, clor sau sulf.
  • Nivelul de mătuire apărut depinde de pielea purtătorului și de rutina de îngrijire a pielii acestuia.
  • Nu expuneți bijuteriile la substanțe chimice dure. Agenții de curățare pot altera culoarea și strălucirea bijuteriilor.

 

Nemulțumiri si conciliere clienți

Daca aveți probleme legate de o comanda, va stăm la dispoziție pe adresa de email comenzi@smarald.ro sau la numărul de telefon 0758 22 55 01.

 

Drepturi de autor

Toate materialele folosite pe site-ul www.smarald.ro sunt proprietate intelectuala a SMARALD TECH SRL. În eventualitatea încălcării unor drepturi de autor, este pusă la dispoziție adresa de email office@smarald.ro.

 

Termeni si condiții pe scurt

Obligațiile Utilizatorului:
a. Să folosească site-ul www.smarald.ro doar în scopuri legale.
b. Să respecte dreptul de copyright care se aplică tuturor informațiilor de pe site.
c. Să nu posteze pe site materiale ilegale sau ofensatoare.
d. Să nu violeze securitatea site-ului, în caz contrar putând fi acționat în justiție.
e. Să nu facă răspunzătoare și să nu acționeze în justiție Smarald pentru pretențiile ridicate de terți sau pentru orice pierdere provocată de ignorarea acestor condiții.

 

Promoții

Smarald stabilește regulamentul promoțiilor, care se afișează pe site și se aplică pentru comenzile din perioada specificată în limita stocului disponibil. Promoțiile pot fi anulate oricând fără informarea prealabilă a Utilizatorului.

 

Garanții

a. Smarald nu răspunde de link-uri spre alte site-uri.
b. Smarald nu garantează serviciile și informațiile furnizate de terți.

 

Jurisdicție

Prezentul contract si orice dispută legată de acesta sunt guvernate de legislația existentă pe teritoriul României.
Prezentele condiții pot fi modificate oricând, fără informarea prealabilă a Utilizatorului, acestea fiind considerate ca acceptate de către Utilizator după afișarea pe site.

 

In termeni legali

 

TERMENI SI CONDITII GENERALE DE UTILIZARE

Accesând și navigând pe acest site, acceptați, în fapt, condițiile de utilizare descrise in continuare:

 

1. Utilizatorul este de acord să folosească serviciile și informațiile prezentate pe site-ul nostru numai în scopuri legale.
Utilizatorul se obligă:
a. sa nu modifice, distribuie, transmită, afișeze, publice, reproducă, acorde licențe, creeze produse derivate, transfere sau vândă orice fel de informație sau servicii obținute de pe sau prin intermediul acestui site;
b. sa nu folosească si să nu permită vreunui terț să folosească informațiile și serviciile disponibile pe site-ul Smarald pentru a transmite sau a recepționa materiale care contravin dispozițiilor legale în vigoare sau au un conținut obscen, abuziv, vulgar, defăimător, ofensator, amenințător, încalcă orice drept de proprietate intelectuala sau afectează intimitatea altei persoane, îndeamnă la ură rasială, etnică sau este în orice alt mod ofensator;
c. sa nu desfășoare activitatea de cracking sau hacking, sau a atacurilor de tipul "Denial of Service". Utilizatorii care violează securitatea sistemelor sau rețelelor vor fi acționați în instanță, civil si penal.

 

2. Utilizatorul este de acord sa exonereze de răspundere și să nu acționeze Smarald in justiție atât cu privire la orice pretenție ridicata de către un terț, rezultată din utilizarea serviciului sau a rețelei de comunicații a Smarald si a Internetului de către Utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecință sau de altă natură), costuri, acțiuni, procese, pretenții, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecată) sau alte răspunderi, suferite în vreun fel sau provocate direct de Smarald ca urmare a încălcării sau ignorării de către Utilizator a acestor condiții.

 

3. Utilizatorul declara in mod expres ca înțelege și este de acord cu următoarele afirmații:

I. Utilizarea serviciilor si a informațiilor prezentate pe site-ul nostru se face pe propria răspundere. Serviciile si informațiile prezentate pe site-ul nostru sunt furnizate pe principiul "așa cum sunt" sau "așa cum sunt disponibile". Smarald nu este responsabil pentru nici o pierdere suferita de către Utilizator, directa sau indirecta, rezultata din sau legata in orice fel de folosirea sau gradul de performanta al serviciului, a acestui site web sau site-urilor web in legătura cu acesta.
Smarald își stabilește singur regulamentele promoțiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu. De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea, promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Smarald nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.
Smarald si furnizorii sai nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturi, caracteristici, imagini etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date, sau afisate gresit iar livrarea nu s-a efectuat inca, compania noastra isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

 

II. Smarald nu ofera nici o garantie că:
- serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru indeplinesc toate cerintele dumneavoastra;
- serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru sunt furnizate neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori;
- orice eroare de program este corectata.
- serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru care sunt puse la dispozitia utilizatorilor sunt lipsite de virusi sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor si nu poate fi responsabil de vreo actiune pe baza respectivelor informatii sau a serviciilor.

 

III. Orice material descarcat sau obtinut in alt fel prin utilizarea serviciilor si a informatiilor puse la dispozitie de catre Smarald se afla astfel la discretia si poate fi folosit doar pe riscul propriu al Utilizatorului. Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care sunt accesate serviciile si informatiile sau de alte pierderi de date ce pot rezulta din descarcarea oricaror materiale.

 

IV. Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de catre Utilizator de la Smarald prin intermediul serviciului, nu creaza o garantie care nu este stipulata expres in conditiile de prestare a serviciilor de telecomunicatii.
4. Utilizatorul a luat la cunostinta faptul ca, Smarald nu ofera nici un fel de garantii privind securitatea informatiilor care trec prin reteaua sa de comunicatii si prin Internet.
5. Orice includere de link-uri spre alte site-uri sau retele este facuta numai pentru ajutorul Utilizatorului si nu implica in nici un fel raspunderea Smarald pentru materialul disponibil pe sau prin acele site-uri sau retele si nici vreo asociere cu operatorii lor. Utilizatorul acceseaza acele site-uri si le foloseste produsele si serviciile exclusiv pe propriul risc.
6. Smarald nu garanteaza ca serviciile sau materialele furnizate de terte surse sunt acceptabile si disponibile in orice zona a Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza alt continut sau servicii de pe site-uri ale unor terti, Smarald nu este responsabila pentru respectarea de catre Utilizator a legilor locale sau a altor acte normative in vigoare in acele tari.
7. Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toate reprezentarile stilizate, toate logo-urile si simbolurile asociate si combinatii ale acestora cu oricare cuvant sau simbol grafic, folosite pe acest site, sunt marci inregistrate ale Smarald sau ale companiilor asociate si/sau afiliate si sunt protejate de legislatia in vigoare.
8. Modificari ale conditiilor - Smarald poate modifica prezentele conditii la anumite intervale de timp fara a anunta Utilizatorul. Astfel de modificari vor fi aduse la cunostinta Utilizatorului prin afisare pe site-ul www.smarald.ro. Modificarile facute astfel sunt socotite a fi acceptate de catre Utilizator daca acesta continua sa foloseasca serviciile si informatiile dupa afisarea lor pe site-ul web.
9. Jurisdictie. Prin accesarea acestui site, Utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti de pe teritoriul Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

 

 

 

 

TERMENI SI CONDITII GENERALE DE VANZARE (TCGV)

 

Articolul 1 - SCOPUL

Termenii și condițiile generale de vânzare (în cele ce urmează TCGV) se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii de către Smarald, prin intermediul magazinului virtual www.smarald.ro către Cumpărător și pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor părți.

 

Articolul 2 - DEFINITII

In acest TCGV, următorii termeni vor însemna:
Cumpărător: persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
Vânzător: societatea comerciala SMARALD TECH SRL, având sediul social in strada Oltului, nr. 13, localitatea Galați, județul Galați, CUI RO5015363.
Bunuri si Servicii: orice produs (ex. bijuterie, matriță, obiect în ceară, etc.) sau serviciu (ex. placare cu rodiu, simulare design 3D, etc.), inclusiv documentele si serviciile menționate in Comanda sau privitoare in alt mod la acestea care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului.
Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vânzător si Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumpărătorul este de acord sa primească aceste Bunuri si Servicii și să facă plata acestora.
Contract: o comanda confirmata de către Vânzător.
Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmează DPI): toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate si înregistrări ale numelui de domeniu.
Specificații: toate specificațiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor așa cum sunt precizate in comanda.

 

Articolul 3 - DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.
Comanda va fi compusa din următoarele documente, in ordinea importantei:
1. Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si condițiile sale specifice
2. Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul)
Daca Vânzătorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se considera finalizata atunci când exista o confirmare verbala (telefonica) sau în scris via email din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

 

Articolul 4 - VALABILITATE

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzător. Confirmarea se face telefonic sau în scris via email. Termenii si condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător.

 

Articolul 5 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

5.1 Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile si specificațiile Cumpărătorului;
5.2 Informațiile prezentate pe site-ul Vânzătorului, au caracter informativ si pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spațiu si coerenta structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achiziționat;
5.3 În cazul in care a fost comandat un produs care a devenit intre timp indisponibil, cumpărătorul va fi contactat de către un reprezentant Smarald, telefonic sau via email, care îl va informa cu privire la indisponibilitatea produselor. Reprezentantul Smarald va încerca sa ii ofere alte variante pentru produsele respective, cu o valoarea similara.
5.4 Vor fi excluse din site sau ignorate, păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite, fără a fi nevoit sa aducă justificări pentru aceasta.

 

Articolul 6 - CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona si/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 

Articolul 7 - DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvălui unei terțe părți sau nu va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informările primite de la Vânzător. De asemenea, numele site-ului precum si însemnele grafice, sunt mărci înregistrate in proprietatea Smarald si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

 

Articolul 8 - TERMENE PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vânzătorul este obligat să anunțe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării. Cumpărătorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vânzător, când este permis de lege, in cazul neîndeplinirii totale sau parțiale din partea Vânzătorului a executării Contractului in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturare sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta încadrându-se in termen de 5 zile lucrătoare.

 

Articolul 9 - FACTURARE - PLATI

Prețul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vânzătorul va emite catre Cumpărător o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind sa furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația in vigoare.

 

Articolul 10 - RISCURI SI RESPONSABILITATI

10.1 Livrare
Vânzătorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile către Cumpărător si asigura un termen de 72 ore sau in mod excepțional 120 ore de la trecerea Comenzii in status Livrare, status care se poate fi consulat in contul personal creat de Cumpărător pe site-ul anterior menționat. In condiții excepționale (meteorologice, starea drumurilor, accidente, etc), Vânzătorul va informa Cumpărătorul despre întârzierea survenita si va furniza un termen estimat de livrare.
10.2 Transport - Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vânzător si Cumpărător diferit, Vânzătorul se descarcă de riscurile si responsabilitățile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predării acestora către societatea de curierat (ex. URGENT CARGUS) cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului. Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor însoțitoare. Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor pe teritoriul României. In cazul mărfurilor deteriorate, deficientelor cantitative si/sau calitative acestea vor fi înlocuite si/sau completate corespunzător.

 

Articolul 11 - ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile mentionate in Comanda. In cazul in care Cumpărătorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor, Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile in termen maxim egal cu termenul de executie a Comenzii - mentionat in pagina de descriere a produsului, fara a imputa Cumpărătorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni.

Articolul 12 – DURATA COMENZII

Comenzile pentru bijuteriile aflate pe stoc se livrează in maxim 2 zile lucrătoare. Livrarea bijuteriilor comandate, care nu se află în stocul nostru la data comenzii, se face in 7-21 zile lucrătoare din momentul achitării integrale în avans a pietrelor prețioase sau semiprețioase ce depășesc suma de 5000 de lei, sau a plății de 30% din valoarea totală a comenzii. Transportul mărfii pe teritoriul României este gratuit.

 

Articolul 13 - GARANTII

Produsele din aur se vor preda marcate cu marca de garanție proprie GL24 si titlul aliajului din aur 585‰ sau 750‰. De asemenea, mărfurile vor fi însoțite de factura, certificatul de calitate emis de furnizor sau de către Smarald, precum si alte documente cerute de legislația in vigoare. Pe lângă orice alte garanții prevăzute de legile aplicabile si detaliate in Certificatul de Garanție emis de către Vânzător, acesta garantează Cumpărătorul împotriva oricărei non conformități care poate afecta întregile sau o parte a Bunurilor si Serviciilor, cu excepția uzurii normale.

Durata garanției variaza in functie de produs si este specificata in certificatul de garantie. Smarald garantează pe o perioada de 10 ani calitățile si proprietățile fizice si chimice ale produselor.

Nu răspundem pentru deteriorarea bijuteriilor, datorită purtării lor excesive sau inadecvate ori a păstrării lor necorespunzătoare.

Smarald asigură întreținerea și verificarea bijuteriilor în mod gratuit cel mult o dată pe an. Orice reparație sau modificare a bijuteriei făcută de către altcineva în afara reprezentanților Smarald va anula garanția.

 

Articolul 14 - TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la momentul livrarii acestora catre Cumpărător in locatia indicata in Comanda si la incasarea integrala a contravalorii acestora (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate la sediul Vânzătorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vânzător sa permita Cumpărătorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vânzătorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumpărător si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

 

Articolul 15 - RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

Vânzătorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la: fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

 

Articolul 16 - RASPUNDERE

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vânzător a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
Vânzătorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 

Articolul 17 - INCALCARE - TERMINARE

Daca Vânzătorul nu executa obligatiile sale, Cumpărătorul va notifica Vânzătorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 3 zile lucratoare de la notificare. Cumpărătorul poate sa anuleze o Comanda, doar inainte ca aceasta sa intre in programarea de productie/subcontractare. In caz contrar, comanda va face obiectul Returnarii bunurilor, mentionat pe site-ul Vânzătorului.

 

Articolul 18 - FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

Articolul 19 - LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vânzătorului.

 

Articolul 20 - PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, acele prevederi nu vor fi aplicate si Partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.
Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Singurele informații personale colectate de Smarald sunt acelea furnizate in mod voluntar de către utilizator, la efectuarea tranzacțiilor sau in alte operațiuni. Simpla navigare a site-ului smarald.ro nu implica sub nici o forma colectarea de informații personale.

Smarald.ro nu va divulga informațiile personale ale utilizatorilor colectate pe site niciunei terțe persoane neautorizate. Aceste informații pot fi însă divulgate autorităților, numai la solicitarea justificată a acestora.

Smarald.ro își rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări asupra site-ului www.smarald.ro, structurii acestuia sau orice alte modificări ce ar putea afecta site-ul, fără a fi necesara in acest sens vreo notificare prealabilă către utilizatori.

Preturile sunt afișate pe site in LEI (RON).
Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.